Lunch Ideas


Since I love veggies I am always looking for recipes with lots of them so I found this spring roll wraps that are easy and very tasty!

Recipe:

  • 1 bundle dried thread rice noodles (about 60g) / 60 gramas de massa de arroz
  • 1 tbsp olive oil / azeite
  • About 300g of mixed vegetables (I used 1 carrot, zucchini, mushrooms and peas/ Cerca de 300g de legumes (eu usei uma cenoura, brócolos, courgete, cogumelos e ervilhas)
  • Powder parsley and garlic / Salsa e alho em pó
  • 8 sheets filo pastry / 8 folhas de massa filó
  • sesame seeds / sementes de sésamo 

Preparation:

  1. Heat oven to 200C. Cook the noodles according to the pack instructions. Heat 1 tsp olive oil in a large frying pan. Stir-fry the vegetables, parsley and garlic until almost cooked, but still with a little crunch. Throw in the noodles, then remove from the heat. (I used frozen peas so I cooked them first and only add them in the end among the the noodles). / Aqueçe-se o forno a 200ºC. Cozinha-se os noodles de acordo com as intruções no pacote. Aqueçe-se uma frigideira e coloca-se os vegetais a fritar. Mistura-se os vegetais com o alho e a salsa e deixa-se estar até estar quase cozinhado mas ainda um pouco crocante. Adiciona-se os noodles e depois retira-se da frigideira. (eu usei ervilhas congeladas por isso cozinhei-as à parte e só as adicionei à mistura de legumes no fim juntamente com os noodles).
  2. Brush 4 sheets of filo with a little of the olive oil. Cut it in 6 pieces and fill each with the veggie mixture then roll them. Brush the other 4 sheets of filo with olive oil and repeat the procedure . Brush with the remaining olive oil, sprinkle with sesame seeds, then bake on a baking sheet, seam-side down, for 15 mins until golden and crisp. / Pincela-se 4 folhas de massa filó com um pouco de azeite. Corta-se em 6 pedaços e coloca-se um pouco da mistura neles e depois enrola-se. Pincela-se as outras 4 folhas de massa filó com azeite e repete-se o procedimento. Pincelam-se os rolos com o azeite e salpica-se com sementes de sésamo. Colocam-se os rolos num tabuleiro e leva-se a cozer no forno cerca de 15 minutos até estar dourado.

And then it is ready to serve! / E depois está pronto a servir!

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Note: You can eat with fish, meat anything you may like to! I had it with cucumber and cod. / Nota: Acompanham bem qualquer prato! Eu comi com pepino e bacalhau.

What’s your suggestions for this recipe? I would love to hear your ideas! 😀

Que as vossas sugestões para esta receita? Teria o maior prazer em ouvir as vossas ideias! 😀

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2 thoughts on “Lunch Ideas

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